Biografie

Voor mij is een healthy lifestyle een normale manier van leven. Als jong meisje deed ik al veel aan sport en ging mijn aandacht uit naar gezonde voeding. Na diverse reizen door India kwam ik in aanraking met yoga en de Ayurvedische massage. Beiden maakten enorme indruk en wilde ik dit graag delen met anderen die ook op zoek zijn naar een meer bewuste levensstijl. Hieruit is in 2007 Ayurvedic Touch ontstaan en nog steeds groeiende.

Een bewuste levensstijl gaat om de balans tussen de juiste hoeveelheid beweging, voeding, vitaminen en omgeving. In het leven gaat het erom om jouw juiste balans te vinden. Mijn huidige balans heb ik gevonden door aan zee te wonen, yogales op het strand of op locatie te geven, veel Ayurvedische massages te geven(en zelf te ontvangen)in mijn praktijk in Haarlem of andere locaties. Daarnaast volg ik het Paleo dieet, een voedingswijze die terug gaat naar de basis waar we jagers –en verzamelaar waren en fruit, noten, groenten, vlees –en vis mee naar huis brachten. Volgens mij is alles terug te brengen naar zuiverheid voor lichaam ©RobertJanKarper_DSC3279 2en geest; zeelucht, yoga, massage en goede voeding. Echter gaat het nog steeds om de balans; een 80/20 regel geeft de ruimte om ook van guilty pleasures te genieten!

Inmiddels geef ik bijna 8 jaar yogales, Hatha met een twist van stijlen zoals Vinyasa en Ashtanga. Het is een mooie mix geworden van alle opleidingen en ervaringen. Mijn lesstijl kan omschreven worden als “down to earth” met humor, als Amsterdammer krijg je dat bij geboorte mee. In 2005 ben ik begonnen met massages, eerst de Ayurvedische massage aangeleerd en gevolgd door Sport, Bindweefstel, Triggerpoint, Thaise voet, Voetreflex, Dorn therapie en Intuitieve massage. De intuitieve massage typeert zich door vanuit rust in mijzelf de behoefte van de ander aan te voelen. Door b.v. lange streken en pulsing te geven ervaart de gemasseerde een diepe ontspanning.

Ayurvedic Touch heeft zich gespecialiseerd in vermindering van het ziekteverzuim met het doel de mens, zowel op fysiek als mentaal vlak, in een optimale conditie te brengen en te houden. De combinatie van yoga, meditatie en massage brengt lichaam en geest in balans waardoor men beter bestand is tegen stress en een betere gezondheid geeft.

Door zelf aan yoga te doen ervaar ik iedere keer weer de helende werking vNataraj party 20-7-2014an de diepe ademhaling, de verbinding en leidraad tussen de yoga oefeningen, het brengt mij tot rust en geeft mij tegelijk het gevoel dat ik leef. Iedere yogasessie is anders, je lichaam voelt anders en toch weet de ademhaling weer richting en rust te geven. Als mens geeft het mij veel balans, kracht, zelfbewustzijn, vreugde en tevredenheid.

Inmiddels geef ik 8,5 jaar yogales en masseer ik meer dan 12 jaar. Nog steeds heb ik er veel plezier in! Momenteel geef ik als invaldocent bij diverse yogastudio´s in Haarlem yogales. Massages geef ik op 2 prachtige locaties in Haarlem. Echt een aanrader!

Ik hoop je graag te ontmoeten op de yogamat of tijdens een fijne massage.

Warme groet

Bianca van Zeijderveld

 ©RobertJanKarper_DSC3269 3

2005  Ayurvedisch masseur
2009  CIOS, Fitness Instructeur, PT, Voedingscoach
2010-11  Hatha Yoga(India), Ashtanga-Vinyasa Teacher Training(Amsterdam)
2012-13 Yoga training K. Mcgregor, Govinda, K.Singh,  C.Horton, D.  Williams, P. Dallaghan
2013 Sport Masseur
2014 Hotstone, Thaise voet- en zwangerschapsmassage
2015 Voetreflexologie & Bindweefsel Massage
2016 Bijscholing lage rug klachten -en intuitieve ontwikkeling
2016 Yoga Training Petri Raisanen
2017 Triggerpoint, intuitieve massage, Pulsing -en  Dorn Therapie
2018 Cupping
2019 Ancient Thai Massage
[an error occurred while processing the directive]
[an error occurred while processing the directive]
[an error occurred while processing the directive]
[an error occurred while processing the directive]