0

MASSAGES & VOETREFLEX: Healing voor lichaam en geest

MASSAGES
Ayurvedisch  – Intuitief – Sport – Bindweefsel
Dorn therapie – Lage rug – Triggerpoint – Thaise voet – Voetreflex
Business massage

************************************************************************************

Rust en ontspanning is vandaag de dag een luxe, maar niet onbereikbaar. Door de aandacht meer op het lichaam te vestigen d.m.v. een massage komt het hoofd(geest) tot rust en ontspant het lichaam en brengt de massage zowel de geest als het lichaam in contact met elkaar, je wordt een geheel. Door de massage van Ayurvedic Touch neem je bewust tijd voor jezelf en neem je je gezondheid serieus.

Ayurvedische Massage

Dit is een preventieve,  rustgevende en reinigende massage. De massage zorgt ervoor dat schadelijke stoffen geëlimineerd en geneutraliseerd worden en gestimuleerd worden het lichaam te verlaten.

De voordelen:

 • het brengt de onderliggende spierweefsels in de juiste ontspanning,
 • verhoogt lichaamswarmte en verbetert doorbloeding,
 • spoelt door hele lichaam afvalstoffen weg en maakt het lichaam vitaal en actief,
 • vergroot de weerstand door reacties van het immuunsysteem te verbeteren,
 • haalt stijfheid uit gewrichten en maakt de wervelkolom soepel,
 • is verjongend en zorgt dat jeugdige eigenschappen behouden blijven,
 • helpt de overgangsklachten te verlichten en werkt ondersteunend bij veranderingsprocessen

Het is beter de massage uit te stellen na een zware maaltijd, bij koorts en griep, bij acute ontstekingen en open wonden, bij trombose (bloedklonters kunnen loskomen) en bij erge menstruele bloedingen.

Intuitieve massage

Tijdens de afspraak worden eventuele klachten en behoeften besproken waardoor een idee ontstaat over het doel van de massage. Het doel kan ontspanning zijn en worden hierbij rustige en lange strijkingen uitgevoerd. Als het doel klachtenbehandeling is dan zal de massage een diepere en stevigere aanpak krijgen afgesloten met ontspanning.

De intuitieve massage is een smeltkroes van allerlei massage technieken die niet vooraf bepaald zijn en iedere massage een eigen invulling heeft geheel afgestemd op de gemasseerde.

Het doel van de intuitieve massage is om puur vanuit gevoel af te stemmen op wat voor het lichaam nodig is. Tenslotte voelen we ons elke dag anders, krijgen we met sterk uiteenlopende facetten van het leven te maken en heeft dat invloed op ons Zijn, ons gehele gesteldheid. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dezelfde massage niet altijd wenselijk of passend is. Met een intuitieve massage stem je precies af wat op dat moment nodig is voor lichaam en geest. Heel bijzonder om te ervaren.

Sportmassage

Een sportmasseur houdt zich voornamelijk bezig met de behandeling van spieren. Het gaat hierbij meestal om de spieren die voor een bepaalde sport het meest worden belast. Deze spieren worden door de sportmasseur voorbereid op een extra inspanning. Het doel is de spieren een betere doorbloeding te geven en voor te bereiden op de te leveren prestatie. Zij zijn dan beter bestand tegen de extra belasting die er tijdens de sportbeoefening op wordt uitgeoefend.

sportmassage-massage-praktijk-workum-770x400Na de sportbeoefening worden afvalstoffen in de spieren door bepaalde massagetechnieken afgevoerd en de spier weer tot ontspanning gebracht. Door deze massage is de sporter sneller instaat een betere sportieve prestatie te leveren.

Taping

sport_tapingOf het nu na een blessure is of ter bescherming in het algemeen, het is mogelijk om gewrichtspijn of blessures te voorkomen of te verlichten door tape of bandages te gebruiken voor ondersteuning en stabilisatie. Bandages bieden verschillende soorten druk en stabilisatie die betrouwbare steun voor elk gewricht bieden. Daarnaast verbeteren de druk-kenmerken de stofwisseling, wat zwelling beperkt en verkrampt weefsel sneller verlicht.

Tape en bandages kunnen

 • stabiliseren na een acute blessure en bescherming en steun bieden
  in de genezingsfase
 • helpen bij chronische pijn
  (wat vaak het geval is bij gewrichten zoals de enkel)
 • de genezing stimuleren door weefsel te comprimeren

Bindweefsel Massage(therapeutisch)

Bindweefselmassage is een therapie die wordt toegepast bij (hardnekkige) klachten als andere vormen van behandeling (sportmassage, fysiotherapie e.d.) niet toepasbaar zijn of het juiste resultaat bereiken. Tijdens de massage wordt gekeken of de oorzaak van de klacht(en) in verband staat met stoornissen in het functioneren van bepaalde organen, botten of spieren. Deze stoornissen uiten zich in verklevingen en spanningen in het onderhuids bindweefsel. Door massage van deze zogenaamde bindweefselzones wordt er een prikkel aan het onderhuidse bindweefsel afgegeven, waardoor via het centrale zenuwstelsel weer een directe impuls aan het orgaan (met de storing) gegeven wordt. Hierdoor wordt niet alleen het orgaan beïnvloed, maar volgt ook een directe terugkoppeling naar de huidzone.

foto-5-300x208PrintElke behandeling die (met ontbloot bovenlichaam) op de massagebank wordt uitgevoerd, start met een inspectie naar huid- en bindweefselgerelateerde zaken (kleur- en pigmentverschillen, littekens, beharing, uitslag etc.). Na de inspectie volgt een een lichamelijk onderzoek, waarbij met de handen de temperatuur en vochtigheid van de rug wordt gemeten en het bindweefsel van de rug in plooien wordt opgeduwd en/of getild. Hieruit kan worden opgemaakt waar de bindweefselzones zich bevinden. Vervolgens wordt door middel van massagegrepen de doorbloeding gestimuleerd, afvalstoffen losgemaakt en de balans in het bindweefsel hersteld.

IMAGEBindweefselmassage is een intensieve massage die in eerste instantie een wat onprettig en scherp gevoel kan geven. Sommige mensen ervaren de behandeling als pijnlijk. Dit komt doordat de huid op sommige plaatsen zeer gevoelig kan zijn. De bedoeling van de behandeling is dat door de massage de spanning van de huid afneemt en uiteindelijk losser gaat aanvoelen. Dit proces gaat gepaard met verschillende reacties. Zo kan na afloop van de behandeling een verhoogde gevoeligheid of  ietwat beurs gevoel waarneembaar zijn. Deze reactie is normaal en zal in de regel na 24 uur verdwijnen.

Om het juiste effect te bereiken zijn over het algemeen meerdere behandelingen nodig.

Dorn Therapie(therapeutisch)

De Dorn Methode is een bijzondere behandeltechniek waarmee op een relatief zachte manier een scheefstand in het bekken en wervelkolom wordt gecorrigeerd. Door de dynamische maar zachte wijze van handelen is het corrigeren van een scheefstand van een wervel of het bekken een prettige ervaring in tegenstelling tot vele andere manuele behandel vormen.

Tijdens de Dorn behandeling begint men met het corrigeren van beenlengteverschil, daarna wordt het bekken weer rechtgezet en scheefstand in de wervelkolom gecorrigeerd. Dit is het mobiliseren van de gewrichten. Na de behandeling zijn de pijnklachten veelal direct verminderd en is meer bewegingsvrijheid voelbaar in de behandelde gewrichten. Aansluitend na de behandeling zal de Breuss massage worden toegepast.

De Dorn-methode komt uit Duitsland en wordt daar als bewezen behandelmethode toegepast door o.a. artsen, therapeuten en zgn. heilpraktikers. In tegenstelling tot andere therapieën waarbij het te korte been kunstmatig langer wordt gemaakt d.m.v. inleg zooltjes e.d., wordt met de Dorn methode het te lange been teruggezet op de juiste plaats, mits het been lengte verschil niet een anatomische oorzaak heeft.

Kenmerkend voor de Dorn-methode is dat deze correctie plaatsvindt tijdens beweging. De Dorn-methode wordt afgesloten met een Breuss-massage. Dit is een zachte, ontspannende massage op de rugwervelkolom, die inwerkt op fysieke en psychische spanningen. Tijdens de massage wordt er gebruik gemaakt van Sint Jansolie welke diep inwerkt op het weefsel en de tussenwervelschijven. Wanneer er lange tijd druk wordt uitgeoefend op een natte spons verliest deze elasticiteit, voeg je vocht toe aan de spons dan zal zijn natuurlijke elasticiteit weer terugkomen. Ditzelfde geldt voor onze tussenwervelschijven.

De Breuss-massage wordt uitgevoerd op de blote rug en duurt ca. 15 minuten. Na de massage wordt de rug (wervelkolom) afgedekt met speciaal zijdepapier. Zijdepapier houdt de warmte vast en neemt afvalstoffen op. Over het zijdepapier wordt een warme handdoek gelegd. Zo blijft de cliënt nog eens 10 minuten ontspannen liggen.

De eerste behandeling begint met een uitgebreid intakegesprek, gevolgt door Dorn, manuele mobilisaties en de Breuss-massage. Gemiddeld is 80% van de cliënten na 3-5 behandelingen zo goed als klachtvrij.

De ervaring leert dat niet alleen klachten van het bewegingsapparaat verbeteren door de Dorn methode, maar dat ook problemen van organen verbeteren. Dit als gevolg van het beter kunnen doorstromen van de energie door de meridianen, waar onder meer de acupunctuur gebruik van maakt.

De Dorn-methode en Breuss-massage kan ook toegepast worden op kinderen.

Ook is het zeker aan te bevelen om eerst de milde Dorn Therapie te proberen voordat u voor een meer ingrijpende keuze maakt in uw leven zoals bijvoorbeeld een zware rug-, heup- of knie operatie.

Uitgebreide uitleg:

Het succes van de Dorn behandeling hangt in hoge mate af van de medewerking en inspanningen van de cliënten zelf tijdens en na de behandelingen. Tijdens de behandeling dient de cliënt actief mee te doen.

Zelfhulpoefeningen

Een éénmalige correctie van het beenlengte verschil, wervel of andere delen van het bewegingsapparaat (skelet) is onvoldoende voor een blijvend herstel. Vooral het heup- gewricht verplaatst zich weer snel na bijvoorbeeld lang zitten, wat meestal onopgemerkt blijft. Pas na enige tijd worden de gevolgen van een verkeerde heupstand merkbaar als pijn in de onderrug. Oefeningen die de cliënt thuis doet zijn daarom onontbeerlijk, zelfs cruciaal om tot een blijvend resultaat te komen na de Dorn behandelingen. De cliënt krijgt daarom zelfhulpoefeningen die dagelijks thuis meerdere keren uitgevoerd dienen te worden.

In de eerste tot 3 maanden na de behandelingen moet de cliënt er voor zorgen dat met name de heup in de goede positie blijft. Alleen dan zullen de spieren en gewrichtsbanden regenereren en deze positie vasthouden. Zonder deze zelfhulpoefeningen zullen de gewrichten weer terug hun oud (verkeerde) stand innemen. Dus ook als de pijn en problemen verdwenen zijn is het belangrijk de oefeningen thuis te blijven uitvoeren.

Inspanning vermijden

Na de Dorn behandeling moet het lichaam wennen aan de nieuwe positie van de gewrichten en wervels. Het duurt één dag tot een week voor de spieren, banden en kapsels zich aan de nieuwe situatie hebben aangepast. Het is daarom raadzaam zich een paar dagen na de behandeling niet eenzijdig te belasten, vooral de heup en wervelkolom niet. Hieronder vallen o.a. ook Yoga oefeningen en het zitten met het ene been over het andere been. Wees ook voorzichtig met plotselinge en schokkerige bewegingen, zoals trilplaten, boormachines, auto rijden, mobiele telefoons, zwaar tillen, intensief sporten.

Andere effecten

Als reactie op de behandelingen kunnen er veranderingen optreden in: urine, ontlasting en menstruatie, ontstaan puistjes, hoofdpijn, spierpijn, vermoeidheid, transpiratie. Ook kunnen er emotionele reacties optreden.

Indicaties

Indicaties zijn symptomen en chronische aandoeningen waarbij Dorn Therapie zeer goede resultaten boekt. Omdat bij Dorn Therapie ook alle zenuwuiteinden van de wervelkolom worden behandeld, heeft Dorn Therapie ook een gunstig effect op alle organen.

 • beenlengteverschil
 • hoofdpijn en migraine
 • nek- en schouderpijn
 • kyfose (hoge rugklachten)
 • lordose (lage rugklachten)
 • scoliose (s-bocht wervelkolom)
 • lumbago. ischias, spit
 • darm- en blaasproblemen
 • galblaas- en schildklierklachten
 • chronische vermoeidheid
 • duizeligheid
 • pijn bij het zitten
 • artrose en reumatische klachten
 • beginnende osteoporose
 • ziekte van Bechterew
 • chronische hernia
 • bekkenscheefstand
 • bekkeninstabiliteit
 • armklachten (tennisarm, golfersarm)
 • gewrichtsklachten

Als men zwanger wil worden wel L2 en L3 stimuleren tijdens de behandeling
Na een bevalling kan men na 6 weken weer behandelen.
Mensen met een kunstheup of, kunst knie kunnen wel behandeld worden.
Bij osteoporose, reuma, artrose, en artritis kan men voorzichtig behandelen.
Bij een hernia- of heup operatie kan men zacht gaan behandelen 4 tot 6 weken na de operatie.
Bij osteoporose of ischias kan men behandelen, maar beter eerst Breuss massage uit te voeren daarna Dorn.

Contra indicaties

De Dorn-methode zal niet uitgevoerd worden:

 • Bij ernstige degeneratie van de tussenwervelschijven.
 • Bij ernstig overgewicht, doordat therapeut de behandeling niet kan uitvoeren
 • In de eerste 3 maanden van een zwangerschap op L2 en L3
 • acute hernia
 • (bot-) kanker
 • vergevorderde osteoporose
 • acute migraine
 • acute ontstekingen (m.u.v. Bechterew)
 • na een ongeluk, zonder een arts te hebben bezocht
 • botbreuken
 • verlammingsverschijnselen*

* u moet zelfstandig kunnen lopen, staan en zich kunnen oprichten.

Verder kan de Dorn-methode van invloed zijn op medicatie gebruik, bv. hartmedicatie en schildkliermeditatie.

Lage rug Massage(therapeutisch)

Veel mensen hebben last van lage rugklachten, het gebied tussen de schouderbladen en bilplooien. Een veel voorkomende vorm van lage rug klachten is de hernia(HNP), een uitstulping in de tussenwervelschijf en veroorzaakt door langdurige eenzijdige activiteiten door b.v. zitten, stress, roken en inactiviteit.

Hernia Nucleus Pulposus (HNP)
Bij een hernia is de aangedane structuur de tussenwervelschijf (discus intervertebralis). De discus bestaat uit een taai buitenste omhulsel van vezelig kraakbeen met in het midden een geleiachtige kern die voor ongeveer 88% uit water bestaat.

Als gevolg van genetische factoren, roken, langdurige eenzijdige houdingen of belastingen, bedrust en stress kunnen stoornissen ontstaan in de doorbloeding en de voedingsgesteldheid(trofiek) van de discus. De discus wordt droger en vezeliger met als gevolg dat de elasticiteit vermindert, druk- en trekkrachten op de discus niet meer goed worden opgevangen en scheurtjes in de annulaire lagen ontstaan. Door deze scheurtjes kan de geleiachtige kern van de disc naar buiten stulpen en op een zenuw drukken en pijn veroorzaken.

De klachten kunnen acuut door een buig -of draaibeweging of geleidelijk ontstaan en komen het meest voor tussen de 4e en 5e lumbale wervel(L4/L5) of bij de 5e wervel en het heiligbeen(L5/S1).

De behandeling van lage rugklachten is er op gericht om segmentaal de trofiek te verbeteren en pijn te verminderen waarbij massage- en mobiliserende technieken worden toegepast. Ook zullen spierrekkingen en oefeningen om de rugspieren te versterken aan de orde komen.

 

Triggerpoint(therapeutisch)

De medische naam voor een spierknoop is neuro-musculaire triggerpoint of kortweg triggerpoint. Het is een lokale verkramping in het spierweefsel die pijn, tintelingen of gevoelloosheid veroorzaakt.

Het opvallende is dat ze vaak klachten veroorzaken op een andere plek dan waar de spierknoop zich bevindt. In de voorbeeldplaatjes op deze pagina zijn de triggerpoints als kruisjes aangeduid, terwijl het rode gebied aangeeft waar uitstralende pijn kan optreden.

 

 

 

 

Gevolgen van triggerpoints zijn dan ook vaak bewegingsbeperking of pijn, die zonder behandeling jaren kunnen voortbestaan.

Regelmatig terugkerende hoofdpijn, maar ook nek-, schouder- en rugpijn zijn lastige ongemakken. Veel mensen hebben zich erbij neergelegd: ze gaan vroeg naar bed, nemen een warm bad of slikken een pijnstiller. Weinig mensen weten dat deze pijnen kunnen worden veroorzaakt door triggerpoints, hypergevoelige plekjes in het spierweefsel.

Hoe ontstaan triggerpoints?  

Triggerpoints kunnen ontstaan in allerlei situaties waarin spieren op een onprettige manier worden gebuikt. Samengevat kunnen dit de oorzaken zijn:

 • Overbelasting van spieren door het herhaaldelijk uitvoeren van één dezelfde beweging, zelfs als ze maar een kleine belasting vergen,
 • Als spieren langdurig statisch aangespannen worden,
 • Als spieren gedurende een langere tijd onbeweeglijk of inactief zijn, dit bevordert het verstijven en verzwakken van spieren,
 • Overbelasting van spieren door kortdurende zware inspanning (b.v. zwaar tillen, sporten, in de tuin werken),
 • Overbelasting van spieren door een verkeerde houding,
 • Stress, dit brengt het lichaam in een verhoogde staat van paraatheid. Dit leidt tot een verhoogde spierspanning waardoor triggerpoints sneller kunnen ontstaan,
 • Plotselinge schokken, valpartijen en botsingen. Scheefstand van wervels.

Ook last van pijn die nooit weg gaat?
Hoeveel therapie u ook volgt en hoelang u ook rust?
Komt de klacht steeds weer terug?
De kans is groot dat dit wordt veroorzaakt door myofasciale triggerpoints!

Een triggerpoint kan dus ontstaan door een acute (verkeerde beweging, ongeluk) of chronische (langdurige verkeerde werkhouding) overbelasting. Meestal ontstaan klachten door een samenhang van verschillende factoren. Bijvoorbeeld: een combinatie van overbelasting van de betreffende spier (door werk of trauma etc.) met ongunstige omstandigheden zoals stress, vermoeidheid, slechte voeding, spieren die niet kunnen ontspannen etc. Soms is de oorzaak voor het ontstaan van de klacht voor een patiënt duidelijk (b.v. val van een trap) maar vaak weet men niet precies de oorzaak en zijn de klachten geleidelijk ontstaan en toegenomen.

De triggerpoints zijn met een speciale massagetechniek goed te behandelen waardoor de pijn en symptomen op termijn verdwijnen. Door de spieren nauwkeurig te palperen worden de (meestal onverwachte) pijnlijke punten opgespoord en door fricties in de lengterichting van de spier gedeactiveerd.

Door Triggerpoint-therapie, het uitoefenen van druk op die verkrampte plekjes in de spieren, kan pijn worden verlicht en kunnen functies van verzwakte lichaamsdelen weer verbeteren. Daarbij wordt de cliënt geleerd om zelf de triggerpoints te behandelen zodat de triggerpoints intensief en zeer regelmatig aangepakt worden.

De behandelaar begeleidt wekelijks en binnen een paar weken is het Triggerpoint gedeactiveerd en is de cliënt grotendeels of geheel van de pijn af. Komen dezelfde klachten na een tijd weer terug (omdat b.v. de werkomstandigheden niet zijn veranderd), dan kan men zichzelf met de aangeleerde techniek behandelen.

Gefeliciteerd Bianca met het behalen van het diploma en ik ben dubbel zo blij want ik ben het beste voorbeeld wat een triggerpoint massage kan doen. Ik heb al 8 jaar klachten aan mijn voeten, veel pijn en tintelingen, dood gevoel onder voeten en in tenen en draag ik alleen gympen omdat gewone schoenen niet dragelijk zijn. Gedurende de jaren heb ik van alles uitgeprobeerd; massages, injecties, ziekenhuis in en uit en na 3 behandelingen Triggerpoint ervaar ik 70% minder pijn! Echt fantastisch resultaat! Ik heb voor het eerst sinds jaren weer gewone schoenen gekocht. Ik ben zo blij en hoop ik dat meer mensen met diverse klachten ook de weg naar jou praktijk zullen vinden. Veel succes en hartelijke groet, Hennie

Voorbeeld van een behandelplan:

Het spreekt voor zich dat hoe ernstiger en actiever de klacht hoe vaker er behandeling dient plaats te vinden om zo snel mogelijk van de pijn af te komen. Gemiddeld zijn 5(eens per week voor 5 weken lang) behandelingen nodig om verandering en/of verbetering te ervaren, soms gebeurd dit eerder en soms, als de klacht al langdurig aanwezig is, heeft de behandeling langer de tijd nodig. Bij gunstig effect neemt de tussenliggende tijd toe en nemen afspraken af. Na iedere behandeling krijgt u oefeningen mee die u meerdere keren per dag dient uit te voeren, dit gebeurt vaak met een eenvoudige stuiterbal. Het is in het belang van de behandeling dat u zo vaak mogelijk zelf behandeld. Samenwerking is de sleutel tot succes!

Wees erop bedacht dat u na de behandeling verschillende reacties kunt verwachten die u met veel water drinken kunt vermijden. Deze reacties zijn echter normaal.

Eventuele reacties zijn:

 • meer pijn en vermoeidheid,
 • pijn op een andere plaats of pijn die anders aanvoelt,
 • blauwe plekken of beurs gevoel,
 • meer stijfheid en kramp,
 • algemene malaise en gevoel van onbehagen,
 • misselijkheid of duizeligheid.

Thaise voetmassage

Deze massage heeft als doel het verminderen van spanningen op zowel lichamelijk als psychisch gebied. Ze is gebaseerd op de voetreflexologie. Volgens de Thaise visie bevinden zich op de voeten reflexzones die via energiebanen zijn verbonden met organen, klieren en andere lichaamsdelen. De voetzool wordt als het ware gezien als de spiegel van het lichaam. thaise voetmassage1

De Thaise voetmassage verbetert en bevordert de doorbloeding in voeten en onderbenen, stimuleert de organen en de zenuwbanen en geeft een weldadig gevoel van ontspanning.

Een Thaise voetmassage start met het diep verwarmen van de voeten door de onderbenen en voeten te kneden, manipuleren en te masseren met olie. Daarna volgen lichte knedingen en acupressuur met duimen en/of een speciaal massagestokje. Door acupressuur uit te oefenen op bepaalde punten van de voetzool worden organen gestimuleerd.

1048962_689595544404565_922245698_oSommige mensen voelen prikkels of lichte tintelingen of soms een (lichte) pijnprikkel daar waar blokkades zitten. Door deze plekken voorzichtig aan te raken en te masseren kan de blokkade verminderen of worden opgeheven.

Reflex-voet-la-lique De voordelen

1) Het ontspant. Spieren komen tot rust en het hoofd stopt met malen.

2) Het vitaliseert het lichaam. De doorbloeding wordt gestimuleerd. Spieren en organen die beter doorbloed raken functioneren beter. Stijfheid en stramheid in de ochtend kan hierdoor verminderen of verdwijnen. Afvalstoffen raak je kwijt en voedingsstoffen kunnen beter worden opgenomen.

3) Het harmoniseert en laat de geest tot rust komen. Als je hoofd tot rust komt verdwijnen er vaak veel klachten, de energiedoorstroming wordt bevorderd en de totale energiebalans in het lichaam hersteld.

4) Het is gezondheidsbevorderend. Het stimuleert namelijk het zelfgenezende vermogen.

Voetreflex(ontspannend of therapeutisch)

Voeten zijn heel belangrijk voor ons; ze dragen ons tenslotte een groot gedeelte van de dag. De voetreflextherapie is gebaseerd op de gedachte dat de voet een spiegel van het lichaam is. Wanneer lichaam en geest niet in balans zijn, kunnen er blokkades ontstaan en kan men lichamelijke en/of geestelijke klachten krijgen.

voetreflexzoneVoeten vormen het fundament van de mens. Zij zorgen letterlijk en figuurlijk voor gronding. Een goede verbinding met de aarde leidt al snel tot een verbetering in de energiehuishouding. Je krijgt weer nieuwe energie en daardoor zit je lekkerder in je vel.

foto112In de voet bevinden zich reflex- en energiepunten, die in verbinding staan met alle weefsels en organen in het lichaam. Zo zitten de inwendige organen op de voetzool. De huid, spieren, botten en gewrichten op de voetrug. De linker voet vertegenwoordigt de linker lichaamshelft, de rechter voet de rechter lichaamshelft. Door druk te geven op bepaalde punten die in verbinding staan met de klachten van de cliënt kunnen deze blokkades worden opgeheven, waardoor de energetische energie, weer vrij door het lichaam kan stromen. De methode is gericht om het zelf herstellende vermogen van het lichaam, dat ieder mens in zich heeft, te stimuleren.

Iemand hoeft niet ziek te zijn om baat te hebben bij voetreflextherapie, in de eerste plaats is het heerlijk ontspannend. Het zorgt ervoor dat je je beter in balans voelt en kan ook heel goed preventief worden toegepast. Het is geschikt voor jong en oud.

 voetreflex2shutterstock96695890Bij voetreflexmassage probeer ik niet om een diagnose te stellen, het is geen medische behandeling. Wel is het zo dat de massage van de voet een zeer positieve invloed heeft op het zenuwstelsel en de bloedsomloop. De bloedcirculatie wordt verbeterd waardoor afvalstoffen verwijderd kunnen worden. Energieblokkades kunnen worden opgeheven waardoor het zelfgenezende vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

De voetreflexmassage is geschikt voor allerlei verschillende soorten klachten:

* Rugklachten
* Schouderklachten
* Hoofdpijnklachten
* Obstipatie of andere spijsverteringsklachten
* Neuropathie bij diabetes

Voordelen:

 • Geeft ontspanning, zowel lichamelijk als geestelijk
 • Ontgift het lichaam
 • Geeft verbetering aan de bloed- en energiedoorstroming, de spiertonus, en de lymfecirculatie
 • Stimuleert het zelfgenezende vermogen van het lichaam
 • Maakt endorfinen vrij, die pijnverlichtend en stemmingsverbeterend werken
 • Brengt het lichaam in balans, stimuleert de onderactieve en kalmeert de overactieve systemen
 • Geeft een vitaliserend en opbouwend effect voor het lichaam, geeft energie en versterkt het immuunsysteem
 • Werkt ondersteunend bij chronische ziektes
 • Geeft verlichting bij pijn en stimuleert genezing
 • Kan bij veel klachten verlichting geven of zelfs klachten laten verdwijnen

Er kan helaas geen behandeling plaatsvinden bij:

 • Besmettelijke huidziekten zoals voetschimmel en bepaalde vormen van eczeem
 • Algemene infectieziekten zoals griep, verkoudheid, keelontsteking, steenpuisten, pijn en koorts
 • Ernstige klachten zoals nierziekten, hartkwalen of andere ernstige aandoeningen van organen en trombose.

1048962_689595544404565_922245698_oVoetreflexmassage is geen vervanging voor medicijnen en behandelingen door een arts of andere deskundige. Het is ook zeker geen wondermiddel. Het vormt wel een effectieve aanvulling op reguliere behandelingen. Bij twijfel krijgt u altijd het advies om uw arts te raadplegen.

Drink de eerste twee dagen na de behandeling extra water zodat de afvalstoffen goed afgevoerd kunnen worden.

************************************************************************************

Business Massage

Bedrijfsmassage is een effectief middel dat ondersteunend werkt om langdurig ziekteverzuim te voorkomen. Één dag ziekteverzuim kost uw bedrijf gemiddeld € 250 per dag per werknemer(bron:ArboNed).

Preventie
In de tegenwoordige 24-uurs maatschappij waarin wij steeds meer in ons hoofd leven, verleren wij het om tijdig de waarschuwing – signalen van het lichaam te herkennen en hier adequaat op te reageren. Door hoge werkdruk gunt men zich nauwelijks tijd om bij de werkhouding stil te staan of tijdig een pauze te nemen. Jaarlijks geeft 14% (cijfer 2012) aan burn out klachten te hebben en kost dit de werkgever miljarden per jaar.

Bedrijfsmassage wordt door de medewerker als zeer prettig ervaren; men voelt zich lichamelijk beter, heeft een bewust rustmoment, ervaart meer energie en is beter bestand tegen stress waardoor men minder bevattelijk is voor virussen en ziekten.

migorowitz_page_stoelmassage

Het regelmatig ondergaan van de bedrijfsmassage heeft de volgende effecten:

 • Lichamelijke en geestelijke ontspanning, toename concentratievermogen,
 • verlichting van werkdruk,
 • Verbeterde doorbloeding en opheffen van blokkades, bewustwording van houding en lichaam,
 • Verminderen of opheffen van pijn, stijfheid of kramp,
 • Preventie en afname ziekteverzuim en positief effect op de algemene werksfeer.

Toegevoegde waarde voor uw bedrijf

Ayurvedic Touch bedrijfsmassage is een van de meest doeltreffende middelen om het ziekteverzuim binnen uw bedrijf omlaag te brengen. Het regelmatig behandelen en de persoonlijke aandacht zorgen voor geestelijk en lichamelijk welzijn. Een bedrijf dat goed is voor zijn werknemers, is een aantrekkelijke werkgever.

Ter kennismaking verzorg Ayurvedic Touch gratis massages. Deze worden in de eerste instantie aan u gefactureerd. Bij het afsluiten van een contract worden deze massages op de volgende factuur in mindering gebracht.

Evenementen

Wilt u een inspirerend bedrijfsfeest organiseren, de teambuildingsdag ontspannend beginnen of een vrijgezellenpartij een andere invulling geven?

Het Relax Thema zorgt voor algehele ontspanning tijdens het evenement d.m.v. yoga en/of (voet)massage.  Door yoga en/of (voet)massage in te zetten komen mensen tot rust en zijn volledig in het hier en nu en klaar om van het evenement te genieten…succes verzekerd!

63298c1a679a37e77296091614015cceMasseur

De aanwezigheid van een masseur tijdens een evenement wordt altijd zeer op prijs gesteld. Klanten zijn enthousiast en vinden massage een geweldige toevoeging op teambuildingsdagen en een leuke afwisseling op bedrijfsfeesten. De masseur is per dag/deel in te huren of geldt een vast tarief per (voet)massage van 30 minuten per persoon. Voor grote evenementen zijn meerdere masseurs beschikbaar.

Wilt u het evenement van A tot Z uit handen geven? Laat ons uw wensen via info@ayurvedictouch.nl weten, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op om de vele mogelijkheden te bespreken.

Voor informatie, een afspraak of offerte op maat neemt u contact op via:

info@ayurvedictouch.nl of 06 1139-9235

Wij maken graag tijd voor u vrij!

Comments are closed.