0

MASSAGES & VOETREFLEX: Healing voor lichaam en geest

Diverse massages voor lichaam en voeten.
Business massage

************************************************************************************

Rust en ontspanning is vandaag de dag een luxe, maar niet onbereikbaar. Door de aandacht meer op het lichaam te vestigen d.m.v. een massage komt het hoofd(geest) tot rust en ontspant het lichaam en brengt de massage zowel de geest als het lichaam in contact met elkaar, je wordt een geheel. Door de massage van Ayurvedic Touch neem je bewust tijd voor jezelf en neem je je gezondheid serieus.

Ayurvedische Massage

Dit is een preventieve,  rustgevende en reinigende massage. De massage zorgt ervoor dat schadelijke stoffen geëlimineerd en geneutraliseerd worden en gestimuleerd worden het lichaam te verlaten.

De voordelen:

 • het brengt de onderliggende spierweefsels in de juiste ontspanning,
 • verhoogt lichaamswarmte en verbetert doorbloeding,
 • spoelt door hele lichaam afvalstoffen weg en maakt het lichaam vitaal en actief,
 • vergroot de weerstand door reacties van het immuunsysteem te verbeteren,
 • haalt stijfheid uit gewrichten en maakt de wervelkolom soepel,
 • is verjongend en zorgt dat jeugdige eigenschappen behouden blijven,
 • helpt de overgangsklachten te verlichten en werkt ondersteunend bij veranderingsprocessen

Het is beter de massage uit te stellen na een zware maaltijd, bij koorts en griep, bij acute ontstekingen en open wonden, bij trombose (bloedklonters kunnen loskomen) en bij erge menstruele bloedingen.

Sportmassage

Een sportmasseur houdt zich voornamelijk bezig met de behandeling van spieren. Het gaat hierbij meestal om de spieren die voor een bepaalde sport het meest worden belast. Deze spieren worden door de sportmasseur voorbereid op een extra inspanning. Het doel is de spieren een betere doorbloeding te geven en voor te bereiden op de te leveren prestatie. Zij zijn dan beter bestand tegen de extra belasting die er tijdens de sportbeoefening op wordt uitgeoefend.

sportmassage-massage-praktijk-workum-770x400Na de sportbeoefening worden afvalstoffen in de spieren door bepaalde massagetechnieken afgevoerd en de spier weer tot ontspanning gebracht. Door deze massage is de sporter sneller instaat een betere sportieve prestatie te leveren.

 

Bindweefsel Massage

Bindweefselmassage is een therapie die wordt toegepast bij (hardnekkige) klachten als andere vormen van behandeling (sportmassage, fysiotherapie e.d.) niet toepasbaar zijn of het juiste resultaat bereiken. Tijdens de massage wordt gekeken of de oorzaak van de klacht(en) in verband staat met stoornissen in het functioneren van bepaalde organen, botten of spieren. Deze stoornissen uiten zich in verklevingen en spanningen in het onderhuids bindweefsel. Door massage van deze zogenaamde bindweefselzones wordt er een prikkel aan het onderhuidse bindweefsel afgegeven, waardoor via het centrale zenuwstelsel weer een directe impuls aan het orgaan (met de storing) gegeven wordt. Hierdoor wordt niet alleen het orgaan beïnvloed, maar volgt ook een directe terugkoppeling naar de huidzone.

foto-5-300x208

IMAGEBindweefselmassage is een intensieve massage die in eerste instantie een wat onprettig en scherp gevoel kan geven. Sommige mensen ervaren de behandeling als pijnlijk. Dit komt doordat de huid op sommige plaatsen zeer gevoelig kan zijn. De bedoeling van de behandeling is dat door de massage de spanning van de huid afneemt en uiteindelijk losser gaat aanvoelen. Dit proces gaat gepaard met verschillende reacties. Zo kan na afloop van de behandeling een verhoogde gevoeligheid of  ietwat beurs gevoel waarneembaar zijn. Deze reactie is normaal en zal in de regel na 24 uur verdwijnen.

Om het juiste effect te bereiken zijn over het algemeen meerdere behandelingen nodig.

Triggerpoint

De medische naam voor een spierknoop is neuro-musculaire triggerpoint of kortweg triggerpoint. Het is een lokale verkramping in het spierweefsel die pijn, tintelingen of gevoelloosheid veroorzaakt.

Het opvallende is dat ze vaak klachten veroorzaken op een andere plek dan waar de spierknoop zich bevindt. In de voorbeeldplaatjes op deze pagina zijn de triggerpoints als kruisjes aangeduid, terwijl het rode gebied aangeeft waar uitstralende pijn kan optreden.

 

 

 

 

Gevolgen van triggerpoints zijn dan ook vaak bewegingsbeperking of pijn, die zonder behandeling jaren kunnen voortbestaan.

Regelmatig terugkerende hoofdpijn, maar ook nek-, schouder- en rugpijn zijn lastige ongemakken. Veel mensen hebben zich erbij neergelegd: ze gaan vroeg naar bed, nemen een warm bad of slikken een pijnstiller. Weinig mensen weten dat deze pijnen kunnen worden veroorzaakt door triggerpoints, hypergevoelige plekjes in het spierweefsel.

Hoe ontstaan triggerpoints?  

Triggerpoints kunnen ontstaan in allerlei situaties waarin spieren op een onprettige manier worden gebuikt. Samengevat kunnen dit de oorzaken zijn:

 • Overbelasting van spieren door het herhaaldelijk uitvoeren van één dezelfde beweging, zelfs als ze maar een kleine belasting vergen,
 • Als spieren langdurig statisch aangespannen worden,
 • Als spieren gedurende een langere tijd onbeweeglijk of inactief zijn, dit bevordert het verstijven en verzwakken van spieren,
 • Overbelasting van spieren door kortdurende zware inspanning (b.v. zwaar tillen, sporten, in de tuin werken),
 • Overbelasting van spieren door een verkeerde houding,
 • Stress, dit brengt het lichaam in een verhoogde staat van paraatheid. Dit leidt tot een verhoogde spierspanning waardoor triggerpoints sneller kunnen ontstaan,
 • Plotselinge schokken, valpartijen en botsingen. Scheefstand van wervels.

Ook last van pijn die nooit weg gaat?
Hoeveel therapie u ook volgt en hoelang u ook rust?
Komt de klacht steeds weer terug?
De kans is groot dat dit wordt veroorzaakt door myofasciale triggerpoints!

Een triggerpoint kan dus ontstaan door een acute (verkeerde beweging, ongeluk) of chronische (langdurige verkeerde werkhouding) overbelasting. Meestal ontstaan klachten door een samenhang van verschillende factoren. Bijvoorbeeld: een combinatie van overbelasting van de betreffende spier (door werk of trauma etc.) met ongunstige omstandigheden zoals stress, vermoeidheid, slechte voeding, spieren die niet kunnen ontspannen etc. Soms is de oorzaak voor het ontstaan van de klacht voor een patiënt duidelijk (b.v. val van een trap) maar vaak weet men niet precies de oorzaak en zijn de klachten geleidelijk ontstaan en toegenomen.

De triggerpoints zijn met een speciale massagetechniek goed te behandelen waardoor de pijn en symptomen op termijn verdwijnen. Door de spieren nauwkeurig te palperen worden de (meestal onverwachte) pijnlijke punten opgespoord en door fricties in de lengterichting van de spier gedeactiveerd.

Door Triggerpoint-therapie, het uitoefenen van druk op die verkrampte plekjes in de spieren, kan pijn worden verlicht en kunnen functies van verzwakte lichaamsdelen weer verbeteren. Daarbij wordt de cliënt geleerd om zelf de triggerpoints te behandelen zodat de triggerpoints intensief en zeer regelmatig aangepakt worden.

De behandelaar begeleidt wekelijks en binnen een paar weken is het Triggerpoint gedeactiveerd en is de cliënt grotendeels of geheel van de pijn af. Komen dezelfde klachten na een tijd weer terug (omdat b.v. de werkomstandigheden niet zijn veranderd), dan kan men zichzelf met de aangeleerde techniek behandelen.

Voorbeeld van een behandelplan:

Het spreekt voor zich dat hoe ernstiger en actiever de klacht hoe vaker er behandeling dient plaats te vinden om zo snel mogelijk van de pijn af te komen. Gemiddeld zijn 5(eens per week voor 5 weken lang) behandelingen nodig om verandering en/of verbetering te ervaren, soms gebeurd dit eerder en soms, als de klacht al langdurig aanwezig is, heeft de behandeling langer de tijd nodig. Bij gunstig effect neemt de tussenliggende tijd toe en nemen afspraken af. Na iedere behandeling krijgt u oefeningen mee die u meerdere keren per dag dient uit te voeren, dit gebeurt vaak met een eenvoudige stuiterbal. Het is in het belang van de behandeling dat u zo vaak mogelijk zelf behandeld. Samenwerking is de sleutel tot succes!

Wees erop bedacht dat u na de behandeling verschillende reacties kunt verwachten die u met veel water drinken kunt vermijden. Deze reacties zijn echter normaal.

Thaise voetmassage

Deze massage heeft als doel het verminderen van spanningen op zowel lichamelijk als psychisch gebied. Ze is gebaseerd op de voetreflexologie. Volgens de Thaise visie bevinden zich op de voeten reflexzones die via energiebanen zijn verbonden met organen, klieren en andere lichaamsdelen. De voetzool wordt als het ware gezien als de spiegel van het lichaam. thaise voetmassage1

De Thaise voetmassage verbetert en bevordert de doorbloeding in voeten en onderbenen, stimuleert de organen en de zenuwbanen en geeft een weldadig gevoel van ontspanning.

Een Thaise voetmassage start met het diep verwarmen van de voeten door de onderbenen en voeten te kneden, manipuleren en te masseren met olie. Daarna volgen lichte knedingen en acupressuur met duimen en/of een speciaal massagestokje. Door acupressuur uit te oefenen op bepaalde punten van de voetzool worden organen gestimuleerd.

1048962_689595544404565_922245698_oSommige mensen voelen prikkels of lichte tintelingen of soms een (lichte) pijnprikkel daar waar blokkades zitten. Door deze plekken voorzichtig aan te raken en te masseren kan de blokkade verminderen of worden opgeheven.

Reflex-voet-la-lique

 

De voordelen

1) Het ontspant. Spieren komen tot rust en het hoofd stopt met malen.

2) Het vitaliseert het lichaam. De doorbloeding wordt gestimuleerd. Spieren en organen die beter doorbloed raken functioneren beter. Stijfheid en stramheid in de ochtend kan hierdoor verminderen of verdwijnen. Afvalstoffen raak je kwijt en voedingsstoffen kunnen beter worden opgenomen.

3) Het harmoniseert en laat de geest tot rust komen. Als je hoofd tot rust komt verdwijnen er vaak veel klachten, de energiedoorstroming wordt bevorderd en de totale energiebalans in het lichaam hersteld.

4) Het is gezondheidsbevorderend. Het stimuleert namelijk het zelfgenezende vermogen.

Voetreflex

Voeten zijn heel belangrijk voor ons; ze dragen ons tenslotte een groot gedeelte van de dag. De voetreflextherapie is gebaseerd op de gedachte dat de voet een spiegel van het lichaam is. Wanneer lichaam en geest niet in balans zijn, kunnen er blokkades ontstaan en kan men lichamelijke en/of geestelijke klachten krijgen.

voetreflexzoneVoeten vormen het fundament van de mens. Zij zorgen letterlijk en figuurlijk voor gronding. Een goede verbinding met de aarde leidt al snel tot een verbetering in de energiehuishouding. Je krijgt weer nieuwe energie en daardoor zit je lekkerder in je vel.

foto112In de voet bevinden zich reflex- en energiepunten, die in verbinding staan met alle weefsels en organen in het lichaam. Zo zitten de inwendige organen op de voetzool. De huid, spieren, botten en gewrichten op de voetrug. De linker voet vertegenwoordigt de linker lichaamshelft, de rechter voet de rechter lichaamshelft. Door druk te geven op bepaalde punten die in verbinding staan met de klachten van de cliënt kunnen deze blokkades worden opgeheven, waardoor de energetische energie, weer vrij door het lichaam kan stromen. De methode is gericht om het zelf herstellende vermogen van het lichaam, dat ieder mens in zich heeft, te stimuleren.

Iemand hoeft niet ziek te zijn om baat te hebben bij voetreflextherapie, in de eerste plaats is het heerlijk ontspannend. Het zorgt ervoor dat je je beter in balans voelt en kan ook heel goed preventief worden toegepast. Het is geschikt voor jong en oud.

 voetreflex2shutterstock96695890Bij voetreflexmassage probeer ik niet om een diagnose te stellen, het is geen medische behandeling. Wel is het zo dat de massage van de voet een zeer positieve invloed heeft op het zenuwstelsel en de bloedsomloop. De bloedcirculatie wordt verbeterd waardoor afvalstoffen verwijderd kunnen worden. Energieblokkades kunnen worden opgeheven waardoor het zelfgenezende vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

De voetreflexmassage is geschikt voor allerlei verschillende soorten klachten:

* Rugklachten
* Schouderklachten
* Hoofdpijnklachten
* Obstipatie of andere spijsverteringsklachten
* Neuropathie bij diabetes

Voordelen:

 • Geeft ontspanning, zowel lichamelijk als geestelijk
 • Ontgift het lichaam
 • Geeft verbetering aan de bloed- en energiedoorstroming, de spiertonus, en de lymfecirculatie
 • Stimuleert het zelfgenezende vermogen van het lichaam
 • Maakt endorfinen vrij, die pijnverlichtend en stemmingsverbeterend werken
 • Brengt het lichaam in balans, stimuleert de onderactieve en kalmeert de overactieve systemen
 • Geeft een vitaliserend en opbouwend effect voor het lichaam, geeft energie en versterkt het immuunsysteem
 • Werkt ondersteunend bij chronische ziektes
 • Geeft verlichting bij pijn en stimuleert genezing
 • Kan bij veel klachten verlichting geven of zelfs klachten laten verdwijnen

Er kan helaas geen behandeling plaatsvinden bij:

 • Besmettelijke huidziekten zoals voetschimmel en bepaalde vormen van eczeem
 • Algemene infectieziekten zoals griep, verkoudheid, keelontsteking, steenpuisten, pijn en koorts
 • Ernstige klachten zoals nierziekten, hartkwalen of andere ernstige aandoeningen van organen en trombose.

1048962_689595544404565_922245698_oVoetreflexmassage is geen vervanging voor medicijnen en behandelingen door een arts of andere deskundige. Het is ook zeker geen wondermiddel. Het vormt wel een effectieve aanvulling op reguliere behandelingen. Bij twijfel krijgt u altijd het advies om uw arts te raadplegen.

Drink de eerste twee dagen na de behandeling extra water zodat de afvalstoffen goed afgevoerd kunnen worden.

************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************

Business Massage

Bedrijfsmassage is een effectief middel dat ondersteunend werkt om langdurig ziekteverzuim te voorkomen. Één dag ziekteverzuim kost uw bedrijf gemiddeld € 250 per dag per werknemer(bron:ArboNed).

Preventie
In de tegenwoordige 24-uurs maatschappij waarin wij steeds meer in ons hoofd leven, verleren wij het om tijdig de waarschuwing – signalen van het lichaam te herkennen en hier adequaat op te reageren. Door hoge werkdruk gunt men zich nauwelijks tijd om bij de werkhouding stil te staan of tijdig een pauze te nemen. Jaarlijks geeft 1 op de 5 mensen (cijfers 2018) aan burn out klachten te hebben en kost dit de samenleving meer dan 20 miljard per jaar!

Bedrijfsmassage wordt door de medewerker als zeer prettig ervaren; men voelt zich lichamelijk beter, heeft een bewust rustmoment, ervaart meer energie en is beter bestand tegen stress waardoor men minder bevattelijk is voor virussen en ziekten.

migorowitz_page_stoelmassage

Het regelmatig ondergaan van de bedrijfsmassage heeft de volgende effecten:

 • Lichamelijke en geestelijke ontspanning, toename concentratievermogen,
 • verlichting van werkdruk,
 • Verbeterde doorbloeding en opheffen van blokkades, bewustwording van houding en lichaam,
 • Verminderen of opheffen van pijn, stijfheid of kramp,
 • Preventie en afname ziekteverzuim en positief effect op de algemene werksfeer.

Toegevoegde waarde voor uw bedrijf

Ayurvedic Touch bedrijfsmassage is een van de meest doeltreffende middelen om het ziekteverzuim binnen uw bedrijf omlaag te brengen. Het regelmatig behandelen en de persoonlijke aandacht zorgen voor geestelijk en lichamelijk welzijn. Een bedrijf dat goed is voor zijn werknemers, is een aantrekkelijke werkgever.

Ter kennismaking verzorg Ayurvedic Touch gratis massages. Deze worden in de eerste instantie aan u gefactureerd. Bij het afsluiten van een contract worden deze massages op de volgende factuur in mindering gebracht.

Evenementen

Wilt u een teambuildingsdag of bedrijfsfeest ontspannend laten verlopen? Nodig dan eens een masseur uit!

Het Relax Thema zorgt voor algehele ontspanning tijdens het evenement d.m.v. yoga en/of (voet)massage.  Door yoga en/of (voet)massage in te zetten komen mensen tot rust en zijn volledig in het hier en nu. Brainstormen is nog nooit zo leuk geweest!

63298c1a679a37e77296091614015cceMasseur

De aanwezigheid van een masseur tijdens een evenement wordt altijd zeer op prijs gesteld. Klanten zijn enthousiast en vinden massage een geweldige toevoeging op teambuildingsdagen en een leuke afwisseling op bedrijfsfeesten. De masseur is per dag/deel in te huren of geldt een vast tarief per (voet)massage van 30 minuten per persoon. Voor grotere evenementen zijn meerdere masseurs beschikbaar.

Voor informatie, een afspraak of offerte op maat neemt u contact op via:

info@ayurvedictouch.nl of 06 1139-9235

Wij maken graag tijd voor u vrij!

Comments are closed.

[an error occurred while processing the directive]
[an error occurred while processing the directive]