0

Orthomoleculaire Therapie Balance body and soul

Wat is orthomoleculaire therapie?

Orthomoleculaire therapie is een nieuwe vorm van therapie die alleen middelen gebruikt die bekend zijn voor het lichaam. Orthomoleculaire therapie is erop gericht de gezondheid te bevorderen of ziekteprocessen te herstellen. De behandeling heeft tot doel om de lichaamscellen (onze bouwstenen) te voorzien van optimale hoeveelheden vitamines, mineralen en andere noodzakelijke voedingsstoffen.

Voeding is het belangrijkste aandachtspunt, daarmee wordt oervoeding en planten bedoeld en kan je denken aan vis, (zee)groente, fruit, noten en kruiden. Bij een te lang tekort van één of meer essentiële voedingsstoffen, kan suppletie een aanvulling zijn. Hierbij kan worden gedacht aan omega 3, vitamine D of magnesium.

Naast gezonde voeding(stoffen) spelen gedrag, beweging en ontspanning ook een belangrijke rol en komen deze ook uitgebreid aan bod om te resulteren in een gezonde lifestyle.

Onze voeding

De hedendaagse voeding bevat helaas niet meer de voedingsstoffen zoals we dat van vroeger gewend zijn. Door de groei van de bevolking is er een snelle vorm van landbouw ontstaan om vele monden te kunnen voeden. Het gebruik van pesticiden heeft onze grond en de verbouwde producten geen goed gedaan. Tevens het bestralen, het gebruik van plastic verpakking, gebruik van geur- en kleurstoffen en het onrijp(groen) importeren van tropisch fruit –en groenten hebben ervoor gezorgd dat onze voeding steeds minder voedingsstoffen bevat. Ondanks dat je gezond eet krijgt je lichaam niet meer de benodigde voedingsmiddelen, vitaminen en mineralen binnen om alle lichaamsprocessen volwaardig te laten verlopen waardoor ziekte op de loer ligt.

Balans

Voordat iemand klachten krijgt, gaat er al lange tijd iets mis. Vele oorzaken, zoals tekorten aan voedingsstoffen, slaaptekort, langdurige stress, te weinig beweging, tekort aan zonneschijn, verlies van bioritme en blootstelling aan giftige stoffen, zorgen voor verstoring van de natuurlijke processen in je lichaam met klachten als gevolg. Door hier bewust van te worden en verandering aan te brengen, kan het lichaam weer optimaal gaan functioneren. Voedingssupplementen zijn daarbij ondersteunend en kunnen blijvend naast je gezonde voedingspatroon gebruikt worden. 

Orthomoleculaire therapie kan ondersteunen bij b.v. chronische ontstekingsziekten, darmziektes, auto-immuunziektes, migraine, allergieën vermoeidheidsziekten, depressie, neurologische verstoringen en gedragsstoornissen. Tevens kan het worden toegepast bij gezond ouder worden, zwanger worden, afvallen, leer- en sportprestaties verbeteren.

EMB Bloedtest…een laagje dieper kijken

Deze EMB test kijkt net breder en dieper dan de reguliere test bij de huisarts. Als er twijfels zijn over waarom je niet opknapt dan kan deze test je meer informatie geven.

Energetisch: Alle onderdelen in je lichaam hebben een eigen specifiek frequentiebereik. Door deze zichtbaar te maken wordt inzichtelijk of tekorten en/of afwijkingen in jouw lichaam zichtbaar zijn.

Morfologisch: In de reguliere zorg wordt met een bloedonderzoek (Hematologische basistest) vastgesteld of er sprake is van bepaalde afwijkingen in je bloedpatroon. Ze kijken dan intensief naar je rode bloedcellen, witte bloedcellen of je HB. Morfologisch betekent letterlijk: “De leer van de vorm en bouw van de levende wezens”.

Hoe gaat de test in zijn werk?

Met een handige (hele kleine) prikpen neem ik wat druppels bloed af uit je vinger. Deze afname is snel gedaan en er is weinig bloed nodig.

Je voelt er weinig van! Het bloed wordt vervolgens naar het lab gestuurd waarmee ik samenwerk. Over het algemeen is binnen 2-3 week de uitslag bekend. Op basis van deze uitslag ga ik met je in gesprek en geef ik indien nodig een passend (voedings)advies.

Wat toont de EMB bloedtest aan?

Bloedtesten in de reguliere zorg kan bloedarmoede, ijzertekort en bepaalde infecties aan het licht brengen. Maar uit het bloed kan véél meer informatie gehaald worden! Een geheel andere (holistische) benadering van een bloedonderzoek kan belastingen én energetische belastingen aantonen. De EMB test kan dit.

Leverbelasting, Darmverstoring, Parasiet- en schimmelbelasting (vaak dé reden van darmklachten), Adrenale Status (stress, bijnieren, cortisol, etc.), pH balans (zuurtegraad van je lichaam), B12-status (word je b12 wel echt opgenomen in de cel?), Vitaminen panel (denk aan vitamine D tekort, vit C, A, B1, etc.), Mineralen panel (denk aan magnesiumtekort of zinktekort, etc.), Vrije radicaal belasting, Spoorelementen panel (denk aan een tekort aan jodium, koper, etc.).

Toxische belasting (te veel gifstoffen in je lichaam), Virale belasting (virus wat zorgt voor vermoeidheid bijvoorbeeld), Bacteriële belasting(ziekte van Lyme), Pancreasinsufficiëntie (alvleesklier/insulineresistentie), Tevens worden er reguliere waarden gemeten en geanalyseerd: Trombocyten (aantal bloedplaatjes), Rode bloedcellen (erytrocyten), Witte bloedcellen (leukocyten), Hemoglobine (Hb, ijzer)en Hematocriet (Ht), Mean Corpuscular Volume (MCV)en Concentration (MCHC).

Orthomoleculair Specialist Kinderen leeftijdsgroepen 0-1, 1-4, 4-12 en 12-18 jaar

Kinderen staan tegenwoordig behoorlijk onder druk, maar wat doet dat met ze en hoe kunnen ze zich daarin staande houden? ADHD, autisme, hypergevoeligheid, buikpijn, darmklachten, obstipatie, diarree, intoleranties, depressie en uitingen als woede en onrust komen in iedere klas voor.

Maar ook reflux, eczeem, luchtwegklachten, keel-, neus- en oorklachten komen al op hele jonge leeftijd voor. Binnen de orthomoleculaire wetenschap ondersteunen we op celniveau. We creëren als het ware een situatie waardoor goed functioneren beter mogelijk wordt en er minder klachten zijn. Dit door zowel ouders als kinderen adviezen te geven die op korte termijn, maar zeker ook op lange termijn verbeteringen geven zodat het kind in een gezonde, veilige en liefdevolle omgeving kan opgroeien.

Hoe?

Tijdens een intake gesprek proberen we inzicht te krijgen over de klachten en je huidige leefstijl. Door middel van een eventuele *EMB(Energetische Morfologische bloedtest) kunnen we erachter komen welke vitaminen tekorten zijn ontstaan. Door je huidige voedingspatroon, bewegingspatroon en verdere lifestyle onder de loep te nemen en daarin stap voor stap verandering aan te brengen, eventueel met ondersteuning van supplementen, zetten we het herstellingsproces in gang op weg naar een goede gezondheid. Wie wil dat nou niet?

Verandering heeft tijd nodig en bespreken we dat tijdens vervolgafspraken in de praktijk of tijdens een verfrissende wandeling in het bos of langs zee. Tijdens de wandeling werken we gelijk aan de beweging en het uithoudingsvermogen. Ook kan een vervolgafspraak een yogasessie zijn; ik leer je een aantal yogaoefeningen aan die je uiteindelijk in je eigen omgeving en in alle rust kunt uitvoeren. Je kunt er ook voor kiezen yoga samen te blijven doen. Daarnaast kan een vervolgafspraak ook een fijne ontspannende massage zijn; met diverse massagetechnieken spoor ik fysieke klachten op en voer afvalstoffen af. Regelmatig komt het voor dat de ontspannende massage ruimte geeft voor een coachingsgesprek waarbij je dingen kunt bespreken die je bezighouden en graag wilt loslaten. Opgeruimd staat netjes!

Meer informatie tref je aan via www.oerrijkleven.nl (under construction!)

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.