0

Nieuwsbrief 4e kwartaal

Bindweefsel massage doet je lijf goed!

                          


Wat is bindweefselmassage?

Bindweefselmassage is een therapie die wordt toegepast bij (hardnekkige) klachten als andere vormen van behandeling niet toepasbaar zijn of het juiste resultaat bereiken. Tijdens de massage wordt gekeken of de oorzaak van de klacht(en) in verband staat met stoornissen in het functioneren van bepaalde organen, botten of spieren. Deze stoornissen uiten zich in verklevingen en spanningen in het onderhuids bindweefsel. Door massage van deze zogenaamde bindweefselzones wordt er een prikkel aan het onderhuidse bindweefsel afgegeven, waardoor via het centrale zenuwstelsel weer een directe impuls aan het orgaan (met de storing) gegeven wordt. Hierdoor wordt niet alleen het orgaan beïnvloed, maar volgt ook een directe terugkoppeling naar de huidzone.

Het effect van bindweefselmassage?

De bindweefselmassage wordt gedurende 15-45 minuten als onderdeel van andere massagetechnieken ingezet. Dit gebeurd omdat sommige mensen de behandeling als pijnlijk kunnen ervaren doordat de huid op sommige plaatsen zeer gevoelig kan zijn. Door de massage neemt de spanning van de huid af en zal losser gaat aanvoelen. Eventuele reacties van verhoogde gevoeligheid verdwijnen na 24 uur. Meerdere behandelingen zijn nodig om het juiste effect te bereiken.

        

Voorbeelden van klachten:
* functionele klachten van het bewegingsapparaat
* hoofdpijn en migraine
* maag- en darmaandoeningen
* longaandoeningen
* slapeloosheid
* menstruatiepijn of- stoornissen
* verslapte of slecht doorbloede huid
* littekenweefsel
* stress.

De bindweefselmassage is vanaf januari 2016 beschikbaar
en geldt de volgende actie voor de maand JANUARI:

1 x 60 minuten bindweefsel behandeling
normaal 60,00 nu voor 50,00

3 x 60 minuten bindweefsel behandeling
normaal 180,00 nu voor 135,00

******************************************************

Voetreflexologie ten aanzien van burn out   

Burn-out is een specifieke toestand van overspannenheid naar aanleiding van emotionele overbelasting. Als je een Burn-Out hebt voel je je opgebrand. Je kunt geen energie meer vinden om werk te verrichten. Om een Burn-Out aan te duiden wordt ook vaak de term overspannen gebruikt. Er is echt wel een belangrijk verschil tussen overspannenheid en een Burn-Out. Als je overspannen bent, heeft dit meestal een korte-termijn-oorzaak. Als je een Burn-Out hebt, dan ben je al langer over je grenzen heen gegaan. Burn-Out ontstaat als gevolg van langdurige emotionele overbelasting en stress.

Wat kan voetreflex voor burn-out klachten betekenen?
De cliënt sneller in beweging te laten komen met behulp van doelgerichte klassieke reflexzone behandeling in combinatie met voedingsadviezen en suppletie.

De specifieke burn-out voetreflex behandeling is vanaf januari 2016 te
boeken en geldt voor JANUARI de volgende actie:

1 x 75 minuten burn-out voetreflex behandeling + intake
normaal 47.50 nu voor 42,50
3 x 60 minuten burn-out voetreflex vervolgbehandeling
normaal 127,50 nu voor 112,50
(37,50 per behandeling)

                                                                 
Subsidie Yoga op de werkvloer
Vitaliteit steeds belangrijker

Mensen moeten steeds langer doorwerken en flexibeler zijn. Dit vraagt heel wat van medewerkers. Vitaliteit komt hierdoor steeds hoger op de agenda te staan. Yoga en mindfulness kunnen bij uitstek een belangrijke bijdrage leveren om medewerkers gezond, productief en tevreden te houden. Het zijn technieken die stress verlagend werken, focus vergroten en creativiteit en flexibiliteit stimuleren.

Zo vraag je subsidie aan

Op de website van SZW staan de aanvraagcriteria. Yoga en mindfulness kunnen vallen onder de speerpunten ‘gezond en veilig werken’ en ‘leercultuur voor werknemers’. Randvoorwaarden zijn dat jouw bedrijf minimaal 2 werknemers in dienst heeft en dat het project voor maximaal 12 maanden gesubsidieerd mag worden.

Duurzame Inzetbaarheid (ESF 2014-2020)

Van 19 oktober 2015 om 9:00 uur tot en met 13 november 2015, 17:00 uur is het mogelijk een aanvraag in te dienen voor deze subsidieregeling. U kunt zich nu al registreren. Meer mensen langer en productief aan het werk houden en inzetten op leeftijdsbewust personeelsbeleid, daaraan levert ESF deze programmaperiode ook een bijdrage. Bedrijven en (overheids)instellingen kunnen hiervoor subsidie aanvragen.

Dit ESF-thema richt zich op de bevordering van duurzame inzetbaarheid. Duurzaam inzetbaar zijn werknemers die nu en in de toekomst gezond, gemotiveerd, competent en productief aan het werk kunnen zijn.

Thema’s en activiteiten waarop advies kan worden ingewonnen zijn:

 • Bedrijfs-of organisatiescan
 • Periodiek onderzoek duurzame inzetbaarheid werknemers
 • Gezond en veilig werken
 • Leercultuur voor werknemers
 • Aanpassen organisatie van het werk
 • Interne en externe mobiliteit
 • Flexibele werkcultuur
 • Arbeidstijdenmanagement

Aanvraagcriteria

Aan welke eisen moet uw project voldoen om voor subsidie in aanmerking te komen? Hieronder een aantal criteria op een rij:

 • Uw project voldoet aan het omschreven doel uit de regeling.
 • Uw project richt zich op de thema’s uit de regeling
 • Uitsluitend advieskosten van een externe adviseur komen voor subsidie in aanmerking. Deze kosten zijn gemaximeerd op € 100 per uur.

Hoogte subsidie

Voor het thema Duurzame Inzetbaarheid is dit aanvraagtijdvak maximaal €22.000.000,- beschikbaar. De subsidie per project bedraagt maximaal 50 % van de projectkosten. Per aanvrager is de maximale hoogte van de subsidie vastgelegd in de subsidieregeling en bedraagt € 10.000,-.

******************************************************************
Prijsaanpassing 2016

Elk jaar stijgen de prijzen en heeft Ayurvedic Touch zich daar 4 jaar van onthouden. In januari 2016 voeren we een minimale prijsaanpassing door en tref je de nieuwe prijzen op de website aan onder “vergoedingen”.
Dank je wel voor het begrip en het vertrouwen.
Profiteer en schaf nu nog een rittenkaart voor de oude prijs aan!
Geef jezelf een mooi cadeau of laat Sinterklaas of de Kerstman
een verrassing geven aan iemand anders.
Dat is toch een TOP idee?

Comments are closed.