0

Nieuwsbrief juli 2015

Burn-out ondersteunen met Massage & Yoga

De huidige maatschappij vraagt veel van ons, zo eist  je werk, je gezin, je familie en je hobby’s je aandacht. Rust is geen standaard meer…we krijgen er steeds minder van en raakt het lichaam moe en uitgeput.  Langzaam maar zeker gaat het steeds minder goed met je. Steeds vaker ervaar je stress, hoge werkdruk, komen emotionele gebeurtenissen dieper binnen. Door het opbouwen van stress raakt ons lichaam en geest overbelast. Bij langere tijd van overbelasting kan een burn-out ontstaan. Je bent letterlijk opgebrand.

Spanningsklachten kunnen onder andere zijn:

Hoofdpijn, duizeligheid, prikkelbaarheid, rusteloosheid, algemeen gevoel van gespannenheid, algehele vermoeidheid, slapeloosheid, spierpijn, nek- en rugklachten. Als dit maar lang genoeg doorgaat raak je overwerkt, overspannen en voordat je het in de gaten heb je een burn-out.

Typische burn-out klachten zijn:

Maagzweren, darmverstoppingen, versnelde hartslag en ademhaling, hyperventilatie, menstruatie stoornissen, oververmoeidheid, nek-, schouder- en rugklachten,huidaandoeningen en huiduitslag.

                                        

De helende werking en de stimulering van het zelf herstellend vermogen van het lichaam door zowel massage als yoga is al eeuwen bekend. Door yoga en massage samen in te zetten zullen de effecten van de ondersteunende behandelingen enorm versterkt worden. Samen zorgen ze voor een effectiever herstel van je lichaam en geest.

Massage zorgt ervoor dat de spieren en gewrichten weer ontspannen en soepel worden. Daarnaast heeft het ook een ontspannende werking op de geest en ervaart men minder pijn, een betere gemoedstoestand, minder angst, een rustige hartslag en ademhaling, verbetert het slaappatroon en verbeterde weerstand.

Heb jij de diagnose burn-out via je arts gekregen of herken je jezelf in bovengenoemde klachten? Neem dan contact met ons op voor meer informatie over een behandelplan ter ondersteuning voor herstel van burn-out of ter preventie daarvan.
Tot ziens in de praktijk!

Comments are closed.