0

YOGA Healing body and soul

Het woord yoga komt uit het Sanskriet en betekent verbinding. De oefeningen (asana’s) geven kracht en energie en zorgen voor een prettig gevoel van ontspanning. Juist in onze jachtige 21e eeuw is yoga een goede manier om rust en ontspanning toe te laten.

Wie yoga beoefent, op elk niveau, brengt veranderingen aan in zijn of haar stemmingen. Je zorgt ervoor dat je geest meer in balans is en je minder emotionele druk ervaart. Mensen die onbekend zijn met yoga hebben nog wel eens het idee dat het bij yoga vooral draait om het doen van gecompliceerde en ongemakkelijke lichamelijke oefeningen. Het tegendeel is waar, want wie begint met yoga merkt al snel dat de meeste oefeningen tamelijk eenvoudig en goed zijn uit te voeren.

Iedereen doet het omdat yoga werkt!

Yoga helpt niet alleen bij het verbeteren van het lichaam, maar ook bij het gezond houden van je organen en zenuwstelsel. Door het loslaten van fysieke en mentale spanningen komen er enorme hoeveelheden energie vrij. De ademhalingsoefeningen, ook bekend als Pranayama, revitaliseren het lichaam en helpen bij het controleren van de geest, waardoor je kalmer en frisser wordt. Combineer dit met positief denken en meditatie, en het resultaat is een verhoging van helderheid, mentale krachten en concentratie.

Hatha yoga 

Tijdens de Hatha yogales ligt de nadruk op de ademhaling en beoefen je de asana’s in rustig tempo. Gunstige effecten zijn: verbetering doorbloeding, krachtiger worden van het lichaam, verbetering flexibiliteit en toename concentratie en balans.

Personal Yoga Training

Een gezonde levensstijl vinden en behouden is niet altijd even makkelijk. De meeste mensen bewegen te weinig en willen dat graag veranderen maar weten niet hoe. Hierbij kan een Personal Yoga Trainer een waardevolle aanvulling zijn.

Heb je altijd al yoga willen doen en nog geen behoefte om dit in een groepsverband te doen? Of wil je je huidige niveau intensiveren en meer uitwerken? Met Personal Yoga Training is dit mogelijk!

Door persoonlijke begeleiding(meer dan 10 jaar ervaring) en aandacht van de Personal Yoga Trainer, boek je snel en ontspannen vooruitgang en geeft je dit nog meer inspiratie en motivatie om uiteindelijk jouw doelstelling te bereiken. De combinatie met massage geeft het lichaam een diepere ontspanning en flexibiliteit waardoor yoga beoefening je makkelijker af gaat. De positieve cirkel is rond!

Business Yoga

Yoga kan bijdragen als preventieve activiteit op het gebied van ziekteverzuim. Reorganisaties, fusies en bezuinigingen zijn helaas aan de orde van de dag. Het behoud van een baan is geen vanzelfsprekendheid meer en heeft vaak stress, ziekteverzuim, conflicten en demotivatie als gevolg. In het kader van terugdringing ziekteverzuim en regelingen waarbij werkgevers zelf de ziekteperiode van hun werknemers moeten bekostigen is het tijd om Yoga op de werkplek te introduceren.

Het geven van YOGA op de werkplek kan een belangrijke bijdrage leveren aan het fysieke en mentale welzijn van werknemers.

Yoga op de werkplek heeft een positieve invloed op vele vlakken:

  • Medewerkers worden zich meer bewust van spanning en ontspanning,
  • Medewerkers voelen zich meer ontspannen, vitaler en energieker,
  • Het concentratievermogen en indirect de productiviteit nemen toe,
  • Ziekteverzuim neemt af of wordt zelfs voorkomen.

Toepassen van yogalessen in bedrijven kan plaatsvinden in de vorm van wekelijkse lessen in de lunchpauze of na werktijd. In een yogales wordt aandacht besteed aan flexibiliteit en energie d.m.v. fysieke houdingen, concentratie door bewust bezig te zijn met de diverse oefeningen, ademhalingsoefeningen, ontspannen via geleide visualisatieoefeningen en ontspanningsmethoden en aansluitend meditatie.

De yogales is toegankelijk voor beginners en half gevorderden en duurt ongeveer 60 minuten. Groep grootte minimaal 5 tot maximaal 15 personen.

Informeer naar de mogelijkheden –>  06 1139-9235  / info@ayurvedictouch.nl

 

 

Comments are closed.