0

MASSAGES & VOETREFLEX Relax body and soul

Rust en ontspanning is vandaag de dag een luxe, echter niet onbereikbaar. Door de aandacht meer op het lichaam te vestigen komt het hoofd(geest) tot rust en ontspant het lichaam. Daarnaast brengt de massage zowel de geest als het lichaam in contact met elkaar, je wordt een geheel. Het hoofd krijgt sneller een signaal dat het lichaam aandacht nodig heeft. Preventieve massage voorkomt dat klachten en hardnekkige blessures chronisch worden.

Maar als ik nergens last van heb waarom dan toch preventieve massage? Mijn antwoord is altijd hetzelfde: helaas staat de gemiddelde mens niet goed in contact met het lichaam en zijn er teveel activiteiten die ons afleiden. Als we uiteindelijk pijn ervaren dan heeft het lichaam al heel lang afvalstoffen opgebouwd en zet deze in de spieren en aanhechtingen af. Voor onderhoud is het raadzaam maandelijks een volledige lichaamsmassage(want afvalstoffen bevinden zich overal) te ondergaan en daarmee pijnklachten en blessures te voorkomen. Zolang we druk doende zijn blijven de afvalstoffen zich ophopen dus waarom niet bewust tijd nemen voor jezelf en je gezondheid serieus nemen? Doen!

Het is mogelijk verschillende massage vormen te ervaren, in overleg pas ik de druk aan op jouw behoefte.  Naast de verschillende vormen van massage is een therapeutisch traject bij chronische klachten aan te raden. Eerst een aantal massages kort op elkaar om het lichaam weer terug te krijgen naar de basis, daarna met meer tijd ertussen en uiteindelijk toewerken naar het maandelijks bijhouden. Je lichaam zal je dankbaar zijn!

Ayurvedische Massage

Dit is een preventieve,  rustgevende en reinigende massage. De massage zorgt ervoor dat schadelijke stoffen geëlimineerd en geneutraliseerd worden en gestimuleerd worden het lichaam te verlaten.

De voordelen:

 • het brengt de onderliggende spierweefsels in de juiste ontspanning,
 • verhoogt lichaamswarmte en verbetert doorbloeding,
 • spoelt door hele lichaam afvalstoffen weg en maakt het lichaam vitaal en actief,
 • vergroot de weerstand door reacties van het immuunsysteem te verbeteren,
 • haalt stijfheid uit gewrichten en maakt de wervelkolom soepel,
 • is verjongend en zorgt dat jeugdige eigenschappen behouden blijven,
 • helpt de overgangsklachten te verlichten en werkt ondersteunend bij veranderingsprocessen

Ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage is een zachte en rustige variant van de sport massage en bestemd voor diegenen die hun spieren en lichaam op een vriendelijke manier willen ontspannen. Een ontspannen lichaam zorgt tegelijk voor mentale ontspanning. Een regelmatige ontspanningsmassage werkt ook preventief omdat het lichaam deze ontspanning opslaat in het lichaamsgeheugen en hier steeds makkelijker aan kan refereren. Dit kan een herhaling van klachten voorkomen.

Tijdens een ontspanningsmassage vloeien spanningen die in voorbije periode werden opgebouwd weg en komt de geest tot rust. De massage werkt ook preventief en zorgt dat stress en vervelende situaties makkelijker los gelaten kunnen worden en niet opgeslagen worden in het lichaam.

Sportmassage

Met deze massage ligt de nadruk meer op de behandeling van de spieren. Het behandelen van spanning veroorzaakt door sportbelasting, frequent bureauwerk met daarbij gepaard gaande slechte houding, stress en andere factoren die hogere spierspanning veroorzaken, werkt met deze massage het beste. De massage zorgt ervoor dat de opgehoopte afvalstoffen worden afgevoerd, de doorbloeding wordt gestimuleerd en ontspanning optreedt.

Bindweefsel Massage

Bindweefselmassage is een therapie die wordt toegepast bij (hardnekkige) klachten als andere vormen van behandeling (sportmassage, fysiotherapie e.d.) niet toepasbaar zijn of het juiste resultaat bereiken. Tijdens de massage wordt gekeken of de oorzaak van de klacht(en) in verband staat met stoornissen in het functioneren van bepaalde organen, botten of spieren. Deze stoornissen uiten zich in verklevingen en spanningen in het onderhuids bindweefsel. Door massage van deze zogenaamde bindweefselzones wordt er een prikkel aan het onderhuidse bindweefsel afgegeven, waardoor via het centrale zenuwstelsel weer een directe impuls aan het orgaan (met de storing) gegeven wordt. Hierdoor wordt niet alleen het orgaan beïnvloed, maar volgt ook een directe terugkoppeling naar de huidzone.

foto-5-300x208Bindweefselmassage is een intensieve massage die in eerste instantie een wat onprettig en scherp gevoel kan geven. Sommige mensen ervaren de behandeling als pijnlijk. Dit komt doordat de huid op sommige plaatsen zeer gevoelig kan zijn. De bedoeling van de behandeling is dat door de massage de spanning van de huid afneemt en uiteindelijk losser gaat aanvoelen. Dit proces gaat gepaard met verschillende reacties. Zo kan na afloop van de behandeling een verhoogde gevoeligheid of ietwat beurs gevoel geven. Deze reactie is normaal en zal in de regel na 24 uur verdwijnen.

Magnesium massage

Afbeeldingsresultaat voor zechsal magnesium olieOns dagelijks voedsel bevat steeds minder magnesium. Daarbij zijn onze diëten vaak niet gevarieerd genoeg, als gevolg hiervan hebben veel mensen ongemerkt een magnesium te kort. Wist je dat magnesium aan meer dan 400 functies in ons lichaam meehelpt? Kuitkrampen is een goede indicatie dat er magnesium tekort is ontstaan.

De 50 of 80 minuten Magnesium massage is goed voor je hart, houdt je spieren soepel en zorgt voor sterke botten. Ook reguleert het de hormonen en maakt je geest scherp.

De behandeling heeft een verlichtende en ontspannende werking. Minder stress, spierpijn, kramp, vermoeidheid en slapeloosheid. Tevens helpt het enorm bij reumatische aandoeningen. Voor sporters de perfecte balans van inspanning naar ontspanning.

Voetreflex

Voeten zijn heel belangrijk voor ons; ze dragen ons tenslotte een groot gedeelte van de dag. De voetreflextherapie is gebaseerd op de gedachte dat de voet een spiegel van het lichaam is. Wanneer lichaam en geest niet in balans zijn, kunnen er blokkades ontstaan en kan men lichamelijke en/of geestelijke klachten krijgen.

voetreflexzoneVoeten vormen het fundament van de mens. Zij zorgen letterlijk en figuurlijk voor gronding. Een goede verbinding met de aarde leidt al snel tot een verbetering in de energiehuishouding. Je krijgt weer nieuwe energie en daardoor zit je lekkerder in je vel.

Iemand hoeft niet ziek te zijn om baat te hebben bij voetreflextherapie, in de eerste plaats is het heerlijk ontspannend. Het zorgt ervoor dat je je beter in balans voelt en kan ook heel goed preventief worden toegepast. Het is geschikt voor jong en oud.

De voetreflexmassage is geen medische behandeling. Wel is het zo dat de massage van de voet een zeer positieve invloed heeft op het zenuwstelsel en de bloedsomloop. De bloedcirculatie wordt verbeterd waardoor afvalstoffen verwijderd kunnen worden. Energieblokkades kunnen worden opgeheven waardoor het zelfgenezende vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************

Business Massage

Bedrijfsmassage is een effectief middel dat ondersteunend werkt om langdurig ziekteverzuim te voorkomen. Één dag ziekteverzuim kost uw bedrijf gemiddeld € 300 per dag per werknemer(bron:ArboNed).

Preventie
In de tegenwoordige 24-uurs maatschappij waarin wij steeds meer in ons hoofd leven, verleren wij het om tijdig de waarschuwing – signalen van het lichaam te herkennen en hier adequaat op te reageren. Door hoge werkdruk gunt men zich nauwelijks tijd om bij de werkhouding stil te staan of tijdig een pauze te nemen. Jaarlijks geeft 1 op de 5 mensen (cijfers 2018) aan burn out klachten te hebben en kost dit de samenleving meer dan 20 miljard per jaar!

Bedrijfsmassage wordt door de medewerker als zeer prettig ervaren; men voelt zich lichamelijk beter, heeft een bewust rustmoment, ervaart meer energie en is beter bestand tegen stress waardoor men minder bevattelijk is voor virussen en ziekten.

Het regelmatig ondergaan van de bedrijfsmassage heeft de volgende effecten:

 • Lichamelijke en geestelijke ontspanning, toename concentratievermogen,
 • verlichting van werkdruk,
 • Verbeterde doorbloeding en opheffen van blokkades, bewustwording van houding en lichaam,
 • Verminderen of opheffen van pijn, stijfheid of kramp,
 • Preventie en afname ziekteverzuim en positief effect op de algemene werksfeer.

Toegevoegde waarde voor uw bedrijf

Ayurvedic Touch bedrijfsmassage is een van de meest doeltreffende middelen om het ziekteverzuim binnen uw bedrijf omlaag te brengen. Het regelmatig behandelen en de persoonlijke aandacht zorgen voor geestelijk en lichamelijk welzijn. Een bedrijf dat goed is voor zijn werknemers, is een aantrekkelijke werkgever.

Ter kennismaking verzorg Ayurvedic Touch gratis massages. Deze worden in de eerste instantie aan u gefactureerd. Bij het afsluiten van een contract worden deze massages op de volgende factuur in mindering gebracht.

Informatie: info@ayurvedictouch.nl of 06 1139-9235

 

Comments are closed.