0

Orthomoleculaire Therapie Balance body and soul

Wat is orthomoleculaire therapie?

Binnen de Orthomoleculaire therapie gaan we op zoek naar het “waarom” van je klacht, ziekte pijn of aandoening. We brengen verstoorde werkingsmechanismen in kaart, via een uitgebreide tijdslijn, en bieden duurzame oplossingen.

We behandelen geen symptomen, maar de oorzaken

die leiden tot symptomen.

Daarnaast is Orthomoleculaire Therapie een nieuwe vorm van therapie die alleen middelen gebruikt die bekend zijn voor het lichaam. Orthomoleculaire therapie is erop gericht de gezondheid te bevorderen of ziekteprocessen te herstellen. De behandeling heeft tot doel om de lichaamscellen (onze bouwstenen) te voorzien van optimale hoeveelheden vitamines, mineralen en andere noodzakelijke voedingsstoffen.

Voeding is het belangrijkste aandachtspunt, daarmee wordt oer voeding en planten bedoeld en kan je denken aan vis, (zee)groente, fruit, noten en kruiden. Bij een te lang tekort van één of meer essentiële voedingsstoffen, kan suppletie een aanvulling zijn. Hierbij kan worden gedacht aan omega 3, vitamine D of magnesium.

Naast gezonde voeding(stoffen) spelen gedrag, beweging en ontspanning ook een belangrijke rol en komen deze ook uitgebreid aan bod om te resulteren in een gezonde lifestyle.

Onze voeding

De hedendaagse voeding bevat helaas niet meer de voedingsstoffen zoals we dat van vroeger gewend zijn. Door de groei van de bevolking is er een snelle vorm van landbouw ontstaan om vele monden te kunnen voeden. Het gebruik van pesticiden heeft onze grond en de verbouwde producten geen goed gedaan. Tevens het bestralen, het gebruik van plastic verpakking, gebruik van geur- en kleurstoffen en het onrijp(groen) importeren van tropisch fruit –en groenten hebben ervoor gezorgd dat onze voeding steeds minder voedingsstoffen bevat. Ondanks dat je gezond eet krijgt je lichaam niet meer de benodigde voedingsmiddelen, vitaminen en mineralen binnen om alle lichaamsprocessen volwaardig te laten verlopen waardoor ziekte op de loer ligt.

Balans

Voordat iemand klachten krijgt, gaat er al lange tijd iets mis. Vele oorzaken, zoals tekorten aan voedingsstoffen, slaaptekort, langdurige stress, te weinig beweging, tekort aan zonneschijn, verlies van bioritme en blootstelling aan giftige stoffen, zorgen voor verstoring van de natuurlijke processen in je lichaam met klachten als gevolg. Door hier bewust van te worden en verandering aan te brengen, kan het lichaam weer optimaal gaan functioneren. Voedingssupplementen zijn daarbij ondersteunend en kunnen blijvend naast je gezonde voedingspatroon gebruikt worden. 

Orthomoleculaire therapie kan ondersteunen bij b.v. chronische ontstekingsziekten, darmziektes, auto-immuunziektes, migraine, allergieën, vermoeidheidsziekten, depressie, neurologische verstoringen en gedragsstoornissen. Tevens kan het worden toegepast bij gezond ouder worden, zwanger worden, afvallen, leer- en sportprestaties verbeteren.

Naast bovenstaande klachten kan Orthomoleculaire therapie goede ondersteuning geven of verbeteren bij onder genoemde klachten.

 • Concentratieproblemen
 • Maag -en darmklachten
 • Vermoeidheid -en slaapproblemen
 • Hooikoorts
 • Verminderde weerstand
 • Allergieën -en intolerantie
 • Huidaandoeningen(eczeem, psoriasis)
 • Hoofdpijn -en migraine
 • Spier -en gewrichtsklachten(fibromyalgie, reumatische klachten)
 • Hoge -en lage bloeddruk
 • neerslachtigheid, deprimerende stemmingen
 • Overgewicht

Hoe pakken we dat aan?

Tijdens een intake gesprek(ongeveer 90 minuten) proberen we inzicht te krijgen over jouw huidige leefstijl en bespreken we de klachten. Door middel van een tijdslijn te maken en eventueel een ondersteunende EMBtest(Energetische Morfologische bloedtest) komen we er o.a. achter wanneer en welke tekorten er zijn ontstaan of dat er wellicht een intolerantie aanwezig is. Meestal is het zo dat het ene werkingsmechanisme teveel energie weghaalt bij het andere werkingsmechanisme waardoor klachten kunnen ontstaan. Door je huidige voedingspatroon, bewegingspatroon en verdere lifestyle onder de loep te nemen en daarin stap voor stap verandering aan te brengen, eventueel met ondersteuning van supplementen, zetten we het herstellingsproces in gang op weg naar een goede gezondheid. Je voelt je snel weer fit en energiek!

Tijdens de vervolgafspraken, elke 3/4 weken, bespreken wij hoe de afgelopen tijd is verlopen, welke veranderingen of verbeteringen er hebben plaatsgevonden en welke nieuwe impuls we gaan inzetten om jouw gezondheid nog meer te verbeteren. Uiteindelijk werken we toe naar jouw Happy Lifestyle!

Meer informatie tref je aan op www.oerrijkleven.nl

EMB Bloedtest…een laagje dieper kijken

Deze EMB test kijkt net breder en dieper dan de reguliere test bij de huisarts. Als er twijfels zijn over waarom je niet opknapt dan kan deze test je meer informatie geven.

Energetisch: Alle onderdelen in je lichaam hebben een eigen specifiek frequentiebereik. Door deze zichtbaar te maken wordt inzichtelijk of tekorten en/of afwijkingen in jouw lichaam zichtbaar zijn.

Morfologisch: In de reguliere zorg wordt met een bloedonderzoek (Hematologische basistest) vastgesteld of er sprake is van bepaalde afwijkingen in je bloedpatroon. Ze kijken dan intensief naar je rode bloedcellen, witte bloedcellen of je HB. Morfologisch betekent letterlijk: “De leer van de vorm en bouw van de levende wezens”.

Hoe gaat de test in zijn werk?

Met een handige (hele kleine) prikpen neem ik wat druppels bloed af uit je vinger. Deze afname is snel gedaan en er is weinig bloed nodig.

Je voelt er weinig van! Het bloed wordt vervolgens naar het lab gestuurd waarmee ik samenwerk. Over het algemeen is binnen 2-3 week de uitslag bekend. Op basis van deze uitslag ga ik met je in gesprek en geef ik indien nodig een passend (voedings)advies.

Wat toont de EMB bloedtest aan?

Bloedtesten in de reguliere zorg kan bloedarmoede, ijzertekort en bepaalde infecties aan het licht brengen. Maar uit het bloed kan véél meer informatie gehaald worden! Een geheel andere (holistische) benadering van een bloedonderzoek kan belastingen én energetische belastingen aantonen. De EMB test kan dit.

Leverbelasting, Darmverstoring, Parasiet- en schimmelbelasting (vaak dé reden van darmklachten), Adrenale Status (stress, bijnieren, cortisol, etc.), pH balans (zuurtegraad van je lichaam), B12-status (word je b12 wel echt opgenomen in de cel?), Vitaminen panel (denk aan vitamine D tekort, vit C, A, B1, etc.), Mineralen panel (denk aan magnesiumtekort of zinktekort, etc.), Vrije radicaal belasting, Spoorelementen panel (denk aan een tekort aan jodium, koper, etc.).

Toxische belasting (te veel gifstoffen in je lichaam), Virale belasting (virus wat zorgt voor vermoeidheid bijvoorbeeld), Bacteriële belasting(ziekte van Lyme) en Pancreasinsufficiëntie (alvleesklier/insulineresistentie). Tevens worden er reguliere waarden gemeten en geanalyseerd: Trombocyten (aantal bloedplaatjes), Rode bloedcellen (erytrocyten), Witte bloedcellen (leukocyten), Hemoglobine (Hb, ijzer)en Hematocriet (Ht), Mean Corpuscular Volume (MCV)en Concentration (MCHC).

Tijdens de nabespreking leg ik de uitslag van de EMB test uit en indien nodig geef ik een op maat uitgewerkt voedings- en suppletie advies waarmee jouw nieuwe lifestyle de juiste impuls krijgt.

Als jij een energiek gevoel hebt en je veel prettiger in je vel voelt bewandel je het juiste pad. Een geweldige stimulans om op de ingeslagen weg door te gaan. Je voelt je goed, energiek, fit en krachtig.

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.