0

Workshops Kino Macgregor 20-22 september 2013

Al in februari geboekt en eindelijk was het zover, de workshops van Kino Macgregor!

Kino Macgregor 1Kino Macgregor is voor mij speciaal, als een van de weinige vrouwen in de Ashtanga wereld heeft zij haar sporen verdiend. Haar enorme anatomische kennis, haar onuitputtelijke inzet en doorzettingsvermogen, commitment met deze uitdagende vorm van yoga…diep respect! Vandaar dat ik heel graag naar haar toe wilde gaan om haar energie te ervaren en mee te maken hoe haar lessen zijn.

Nou ik heb het geweten! Vrijdagavond was geplant voor een demonstratie en achtergrond van haar eigen zoektocht en struggle om deze vorm van yoga te leren begrijpen en uiteindelijk de passie die is ontstaan. De demonstratie was geweldig, het is ongelofelijk te zien(ik zat er met mijn gezicht bovenop) wat iemand met een enorme Kino Macgregorbeheersing kan doen met het lichaam. Zoveel flexibiliteit en kracht…en dat voor een dame van ongeveer 1,58! Het verhaal daarna is voor iedereen wel herkenbaar, een enorme doener, allerlei sporten uitproberen en uiteindelijk uitkomen bij de yoga en van daaruit bij de Ashtanga, toch een van de meest uitdagende vormen van yoga.

Haar struggle zat er met name in dat deze vorm meer voor mannen was bedoeld en zij geen referentie had om bij andere vrouwen te raden te gaan. Door zelf veel te oefenen, zichzelf meerdere malen tegen te komen en toch door te gaan en zich er helemaal in vast te bijten is ze geworden tot wie ze nu is en geeft ze wereldwijd druk bezochte workshops.

De locatie, Vondelkerk in Amsterdam, was geweldig. Wat een enorme toevoeging op de yoga practice, zo apart en bijzonder om te ervaren.

De sfeer was zo sereen, wierooklucht toen je binnenkwam, kaarsen en verse bloemen en rust ondanks de drukte. Iedereen was wel onder de indruk.

De workshops waren pittig, soms leek het wel een bootcamp, maar zeer rustig en doordacht opgebouwd. Mooie vertellingen over het menselijk lichaam en hoe het e.e.a. in samenwerking met yoga werkt, met name een zeer uitgebreide uitleg over het gebruik van de Mula Bandha, het wortelslot, een energetische afsluiting bedoeld om de energie in het lichaam te houden. Er zijn nogal veel onduidelijkheden hoe dit energieslot werkt en wat men dient samen te spannen, de uitgebreide en soms komische uitleg was zeer verhelderend.

Bianca with Kino MacgregorDe conclusie: met een beurs lichaam, een zeer tevreden gevoel en prachtige foto’s de workshops afgesloten. De vele tips&tricks nogmaals de revue laten passeren en de tijd gunnen om te laten indalen en te oefenen. Kino Macgregor heeft mij meer kennis gebracht en zeker haar naam waargemaakt, wat een inspirerende vrouw! Ik probeer het inspirerende gevoel zo lang mogelijk vast te houden en sta ik volgend jaar als eerste in de rij voor de workshops!

No Comments Yet.

leave a comment

You must be logged in to post a comment.