0

Workshops Matthew Sweeney 9-11 augustus 2013

Een druk programma voor de boeg met drie workshops: Jumping trought & jumping back, back bending & mula bandha en inversions and beyond. Je weet een beetje wat je kan verwachten maar ook weer niet helemaal…dus spannend! Ik rol mijn mat uit en wacht netjes af…

Met een moe gevoel naar de eerste workshop gegaan, eigenlijk had ik er niet veel zin in. Denk dat het yoga weekend en de yogareis in de weken ervoor mij nog parten speelden, te weinig rust gehad om bij te komen.

Bij de eerste workshop heb ik goed mijn grenzen in de gaten gehouden want als je moe bent kan je makkelijk over je grenzen gaan en je blesseren…no way! De zaterdag ging veel beter, de energie ging goed stromen en het enthousiasme van de andere studenten is zeer stimulerend. Het enthousiasme van Matthew, de uitgebreide kennis van anatomie, filosofie, de asana’s en de uitgebreide uitleg daarvan maakten de workshop zeer compleet en voor iedereen begrijpelijk.

Matthew Sweeney 9-11 aug 2013De workshop van zondag was inspirerend en best pittig, vele malen op het hoofd gestaan en van daaruit handstand geoefend. Handstand is een gevorderde oefening en komt pas in de Intermediate Series naar voren, dus voor de meesten van ons best vermoeiend en tegelijkertijd zeer veel energie gevend vanwege het bloed dat naar je hoofd stroomt en je alert maakt. Het blijft altijd bijzonder dat je na yoga zoveel energie krijgt ondanks dat je daarvoor moe was. Het is een logisch gevolg tijdens activiteit dat je bloedcirculatie wordt geactiveerd, maar met yoga voelt het als zoveel meer…bijna een gelukzalig gevoel.¬† Het zal de combinatie van yoga, samenhorigheid met de groep, groepsenergie, Matthew Sweeney zijn…in ieder geval heb ik mijn mat met een tevreden gevoel opgerold. Met een mooie foto samen met Matthew in the pocket, zonnetje erbij en big smile naar huis gereden.

No Comments Yet.

leave a comment

You must be logged in to post a comment.